SZIRUPOK
SZIRUPOK
HAGYOMÁNYOS ÍZEK
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tészta:
- 1 csirkemellfilé
- 1 üveg (200g) Mester Kamra Bazsalikomos Sárgabarack lekvár
- 2 ek olivaolaj
- só
- bors
- kókusz zsír
- zárható műanyag tasak
A csirkemellet megtisztítjuk, felcsíkozzuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a műanyag zacskóba és ráöntjük az oliva olajat, és majdnem az egész üveg lekvárt (egy evőkanálnyit tegyünk félre a dresszing elkészítéséhez). Ezután a zacsit lezárjuk és a teljes tartalmát jól összerázzuk, majd pár órára -akár egy éjszakára is- berakjuk a hűtőbe pihenni.
Sütés előtt előmelegítünk egy serpenyőt, kevés kókusz zsírt hevítünk benne, majd kisütjük a bepácolt csirkemell csíkokat. Várjuk meg amíg szép karamellizált kérget képez rajtuk a lekvár. Ha kész van, tányérra tesszük és friss salátával tálaljuk.
Tipp: Nézd meg, hogyan tudod feldobni a salátát
akár a csirkéhez, akár más finomsághoz!