Kamránkról

A Mester Kamra családi manufaktúra. A Kamra megálmodói szüleink: Enikő és Gábor.

A kert szerelmese, az ízek és kombinációk kitalálója Enikő -aki főállásban nem mellesleg tanító néni. Tőle ered minden ízlelőbimbót megmozgató remek termék.

Gábor fogja össze a földi munkákat, a beszerzést és a logisztikát.

Mi gyerekek az előkészítésben segédkezünk, első sorban azonban kapcsolatot építünk, kommunikálunk, piacokon, vásárokon veszünk részt. Mi felelünk a megjelenésért, és négyünk közül van aki szakmájából fakadóan közreműködik az ízek megalkotásában. Dolgos kis csapat a mienk!

Földünk a Nógrád megyei Herencsényben van, a nagyszülők által kialakított gazdaságban. A feldolgozás jelenleg Vácon történik, melyet a jövőben szeretnénk a termőföldünk mellett kialakítani.


Termékeink

 

Minden alapanyagunkat igyekszünk saját magunk megtermelni, így az általunk használt fűszer és gyógynövényeket is. Bár biogazdaság még nem vagyunk, vegyszer mentesen termelünk, és igyekszünk minden munkafolyamatot a lehető legkörnyezet tudatosabban végezni. Számunkra létfontosságú a termőföld, így az egész Bolygónk, ezért annak óvása is kiemelt fontosságú!

 

Fő célunk a mellett, hogy a hagyományos ízeket szeretnénk megjeleníteni, lépést kívánunk tartani a kor igényeivel és kihívásaival is. Termékeinket nem nagyüzemi, hanem kézműves módon, kis mennyiségekben (maximum 13-15 l egyszerre) készítjük, minimális gépesítés mellett. Így törekszünk arra, hogy Te, az ízében és zamatában a valódi gyümölccsel találkozz, mikor kibontasz egy Mester Kamra üveget.

A tartósításra hőkezelést, illetve pasztőrözést alkalmazunk. Adalékanyagként bevizsgált, kiváló minőségű citrus pektint használunk.

Széles igényt próbálunk kielégíteni azzal, hogy a hagyományos készítmények mellett

készítünk minden mentes püréket, sajtok, húsok mellé chutney-kat, valamint nem csak italok ízesítésére használt gyümölcs és virág szirupokat!

 

Gyere és nézz körül a Kamránkban!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Mester Kamra 2017
"Kézműves ínyencségek a kamrából"