Rizspuding Csokoládés Meggy lekvárral
Hozzávalók:

  - 1l házi tej

  - 10dkg rizs

  - 7dkg kristálycukor

  - 2db tojássárgája

  - 0,5 rúd vaníliarúd (belseje és héja)

  - 1 rúd fahéj (egész)

  - 1 csapott mokkáskanál kardamom (őrölt)

  - 1 csipet só

  - Mester Kamra Csokoládés, Vörösboros Meggy lekvár

Elkészítés:

A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a rizst, a felhasított fél vaníliarudat, a fahéjat, az őrölt kardamomot és egy csipet sót. A fűszeres tejet nagy lángon, gyakori kevergetés mellett felforraljuk. Amikor felforrt, a hőfokot egészen alacsonyra vesszük, és fedő alatt 15 percig gyöngyöztetjük. Nem kell kevergetni, sem rázogatni. Amíg a rizs fő, a cukrot a tojások sárgájával fehéredésig keverjük. A 15 perc múlva, újra magasabb hőfokon még 8 percig főzzük, sűrítjük a rizses tejet, miközben néhányszor megkeverjük. Ezután a forró tejből egy keveset óvatosan (nehogy összekapja a tojást a forró tej), állandó kevergetés mellett a tojásos-cukros keverékhez öntünk, majd ezt szintén folyamatos keverés mellett visszaöntjük a forró rizses tejhez. Visszatesszük a lábost a tűzhelyre, és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Ha kellően sűrű, az üres vaníliarudat és a fahéjat kihalásszuk a pudingból.Tálalás előtt legalább fél órát pihentetni, hűteni kell, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Végül kis tálakba halmozzuk, a tetejére pedig rákanalazzuk a lekvárt!

Tipp: Ha extra egészségesen szeretnéd fogyasztani, cukor helyett használj mézet!

Mester Kamra 2017
"Kézműves ínyencségek a kamrából"
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon